Colombine

VEGA

Född: 2003-11-04

Reg nr: S62630/2003

Höjd: 37 cm      Vikt: 14 kg

Utställning: 2xCert, 1xBIR, 1xBIM, 2xBTKL 2 1xR-CACIB, 22xCK

L2HGA: Clear             HC: Clear

MH: Känd mental status
Vega är en väldigt lugn och gosig tik, född 2003 hos Per-Åke Forslund och Linda Andersson på Stora Kulltorp.


Aningen fåfäng, och mycket fin vilket hon är väl medveten om, och älskar att visa upp sig i ringen, där hon har erövrat två Cert, ett CACIB, samt ett BIR och ett BIM. Otaliga gånger har vi varit en frustrerande plats ifrån att knipa det sista certet för att hon ska erhålla championtiteln.


Även nu när hon nästan gick i veteranklass placerar hon sig bland tikar på 2 och 3 år, så vi är mycket stolta över vår lilla tös som fortfarande konkurrerar vid snart 8 års ålder!


Vega är en stabil tik och dominant tik som är flockens självklara ledare. Hon är min högra hand och hjälper till att hålla ordning på den övriga flocken, och då någon valpköpare behövt hjälp med en uppstudsig unghund har de fått komma hit en sväng och träffa Vega igen. En blick från henne så lyder de andra. Hon är lugnet själv inomhus, men älskar att springa loss all energi utomhus, i alla väder.


Hon går bra ihop med i stort sett alla, och fostrar både våra vuxna hanar och tonåringarna som kommer på besök, mattes lilla hjälpreda. Samtidigt som hon är lugn, är hon också mycket busig och positiv och mycket föremålsintresserad. Pinnar, eller snarare mindre träd, är det bästa man kan hitta ute och inne är det alltid gosigt att ligga i soffan och mysa.


Vega är mamma till vår A-kull. Hon är nu pensionerad från avel, men kommer fortsätta ställas ut så länge hon tycker det är roligt, och fortsätter vara ledartiken här hemma.