Om oss


Snögrisens Kennel är en liten kennel som bedriver uppfödning av Staffordshire Bullterriers i hemmiljö, med erfarenhet av rasen sedan 1998. 


Vi eftersträvar att föda upp fysiskt och mentalt sunda hundar inom rasstandarden. Vi använder endast hälsotestade hundar med god mentalitet inom vår avel.


Jag heter Maria och bor med döttrarna Natalia och Mollie, sambon Fredrik samt hundarna Tekla, Vega, Rebel och Bowzer. Vi bor i Olofström i Blekinge. Jag var alltid djurtokig och hade kaniner, fiskar, råttor, katter, spindel och ett par ödlor som yngre, men med en allergisk syster var hund uteslutet. Först när jag skulle börja på naturbruksgymnasie och "flytta hemifrån" blev ett hundköp aktuellt, och jag började titta på ett otal raser, bläddra i hundböcker och prata med olika uppfödare, men jag kände aldrig att jag lyckades hitta "min" ras.


När jag senare av en händelse snubblade över rasen Staffordshire Bullterrier i en gammal hundbok var det en helt ny hundras för mig (staffarna var inte alls lika vanliga i Sverige då) blev jag såld över deras charmiga yttre som jag tyckte påminde om en blandning av gris och groda, och när jag sedan läste vidare om rasen, dess kvaliteter och egenskaper vart jag uppriktigt intresserad. Efter många samtal med olika uppfödare skulle jag hälsa på en i Göteborg som hade valpar, och efter att ha träffat Molly och pratat med uppfödaren stod det helt klart; staffen var den hund jag ville se vid min sida!


Så köpte jag min första staffe 1998 och staffen är fortfarande den enda ras jag kan se bredvid mig. Min dotter föddes med hundhår i munnen och lärde sig gå mot min Albin. Med tiden blev jag även intresserad av genetik och nedärvning, och 2003 trädde mina två töser Tekla och Vega in i vårt liv.


Kenneln registrerades 2006 under namnet Snögrisens, och den första snögrisen kom till världen 2007. Därefter har vi hunnit med att ta in en importhane till familjen och kenneln, och har ett par kullar på nacken. Vi har även några fodertikar utplacerade hos underbara familjer.


Vi har dessutom blivit nominerade till Knasigaste kennelnamn i en tråd på ett forum, något vi bär med stor stolthet! Det är alltid skoj. Jag hoppas att ni uppskattar besöket på vår sida. Ni är alltid välkomna att höra av er!


/Maria