Kennelträffen -13


Den 27e Juli höll kenneln sin femte och största kennelträff, denna gång nere i Sölvesborgs Brukshundklubb för att samtidigt anordna ett dubbel-MH då vi hade så många valpar som skulle ha plats. Intresset var riktigt stort både för Mentalbeskrivningarna och för träffen, så vi blev ett stort gäng på hela 17 hundar, 25 vuxna och 7 barn i varierande
åldrar som intog Brukshundsklubben. Nästan hälften av våra valpar kom, väldigt många eftersom vi har valpar över hela Sverige och utanför.


Eftersom det var så många som skulle komma, några väldigt långväga ifrån, så kände vi att det kanske skulle vara passande med något mer än bara lite promenad följt av korv, så vi kokade ihop ett litet program för eftermiddagen, med fiskedamm för hundarna och en lite annorlunda tipsrunda där ägare och hundar fick vara med i praktiska moment​​, förutom MH:na och grillning. ​


Förutom att det var den största träffen vi anordnat så var det också den mest dramatiska. När vi skulle MH-beskriva Dexter från vår E-kull fick vi avbryta hans beskrivning på grund av att han fick andnöd och fick åka in till veterinären. Tur i oturen var att man genom detta upptäckte att han hade luftrörskatarr, som förhoppningsvis svarar på behandling, och i så fall mentalbeskrivs han igen vid tillfälle. (*vid senare undersökningar upptäcktes att Dexter hade mask i lungorna antagligen på grund av intensivt ätande av sniglar, vilket påfrestat lungor och hjärta under en längre tid. Symptomen försvann efter avmaskning, men hjärtat är dessvärre kroniskt förstorat på grund av att han gått med det under en längre tid.)


Vi hade hundar allt från A-kullen till G-kullen som skulle beskrivas, och det bjöds på många överraskningar. ​​​​​​Det var mycket intressanta MH:n, både för oss och för beskrivaren som hundarna fick att skratta till ett par gånger! ​​Det var häftigt att se Nanna från A-kullen glida igenom momenten utan att röra en fena, men ändå fullt beredd ifall det skulle behövas. Det visar på ett mycket stort mod och dådkraft för denna tuffa dam! Det var också lite kul att se att ingen av våra norrmän reagerade alls på spökena, utan stod lugnt stilla och tittade på dem. Det blev de tystaste reaktioner jag har haft på spökena med dessa norrmän (alla från olika kullar); det går måhända omkring en del spöken i Norge? ​Lilla fröken Nikki chockade både testledare och beskrivare genom sitt plötsliga uppbådande av mod: Hon blev först
väldigt rädd för spökena och började traska iväg med bestämda steg, men vände sig om, samlade mycket stort mod och gick raka vägen tillbaka ända fram till spökena för att hälsa på dem, både innan de vänt sig om och utan hjälp av ägaren. Det var också häftigt att se Nova strunta fullständigt i den dansande figuranten som lockade med leksak vid
Avståndsleken och helt sonika vända rumpan mot henne och visa noll intresse, men snabbt springa fram för att leka när kopplet togs bort. Dagens kommentar var dock Biancas husse Lasse som stod för, när testledaren sa att han skulle gå mot Dumpen varpå Lasse frågar: "Ska jag ta med mig hunden?"


Nephilim imponerade på beskrivaren som sa att han gjorde ett av de bästa MH:na han har sett! Våra valpar genomförde jättefina MH:n som vi är jättenöjda med, tog sig igenom banan på ett jättefint sätt och med väldigt låg aggressivitet rakt igenom. Jag hoppas att ägarna också fick ut mycket av beskrivningarna!


Vid middagstid började hundar iförda jackor och valpköpare i förda mössor komma, det blev lite fotande, hälsande både på människor och hundar från alla håll. Några familjer med scootrar och pimpelfiskespö tyckte också att sjön vart himla bra, så det blev tyvärr inte läge att låta hundarna springa sig varma bland alla scootrar, så vi fick nöja oss med lite
promenader på isen för att hålla sig i rörelse och få upp lite värme i kylan.


Vi beslöt att avbryta Roxys MH för dagen eftersom vi inte riktigt kände igen hennes reaktioner och låta henne mogna ett litet tag till.


När MH:na för dagen var klara passade vi på att klämma och känna på vovvarna, hälsa ordentligt på alla som strömmat in under dagen och fota såklart. Vi fick riktigt fina lusekoftor av Torros och Nannas ägare som jag äntligen lyckats tjata ner ända ifrån Norge, jättetack för de fina presenterna! Det är jättekul att se hur varenda en av våra fina valpar har utvecklats både i mognad och i utseende, och det var såklart extra kul att träffa de hundar och valpköpare som åkt ändra från Gävle och Norge, som vi annars sällan träffar. Att träffa Tore och Vera som är efter min Albin kändes riktigt roligt och det värmde väldigt mycket i hjärtat att träffa dem och se så mycket av Albin i dem. 


Vi kunde också erbjuda ett par ​MH-platser åt ett par staffar som ​inte är Snögrisar. Sune som på ​några leds avstånd är släkt med ​Albin och som gjorde ett jättefint ​MH, samt Bölverks Bödvild som ​är efter Beyla i vår A-kull entrade ​MH-banan och verkade enligt ​testledaren nog gärna gjort den ​en gång till

Sponsrade av Lasse ordnade vi också en fiskedamm för hundarna på lekplatsen, där diverse prylar för hunden var utplacerade. För en tjuga fick hundarna gå in och välja det de ville ta med sig, men frågan är om inte ägarna var mer engagerade i jakten på rätt pryl än deras hundar.

När alla hundar (eller ägare) var nöjda med fiskedammen blev det dags för en tipsrunda med lite ovanliga frågor, där hundarna eller ägarna var svars-alternativen. Lite förvirrade dök sedan ägarna upp med sina svarsalternativ, och rättningen satte igång. De rätta svaren fick vi genom små tävlingar där hundarna eller ägarna fick aktivera sig på olika sätt, exempelvis genom att hoppa över ett hinder, eller linförighet där ägaren hade en vattenballong bunden vid foten. Inte det enklaste!

Tipsrundan vanns sedan överlägset av Jeanette och Eva som lyckades pricka 11 rätt av 19 frågor! Priset var en flaska vin till matte och ett tjusigt MAG halsband med texten Staffordshire Bullterrier att stoltsera med.


Vi fotade såklart också en hel del, min dator mådde inte så bra när alla bilder väl var inlagda! Här är lite mer ögongodis på våra finingar som hängde med sina familjer till träffen.

Efter lite grillade hamburgare och korv började tröttheten komma smygande, så efter ett tag började vi dra oss hemmåt, hälften av oss för att komma tillbaka dagen därpå för att fortsätta MH:na på de 8 hundar som återstod.  


Jag filmade delar av MH:na, vilka nu ligger längst ned här, och under Länkar för de som vill titta!


​​​​Tack till alla som gjorde dagen till en sådan bra dag som den blev, vi hoppas att ni hade lika skoj som vi!​​​

Och sist en liten videosammanställning på vår kennelträff