Cockney Rebel des Terres d'Armor

REBEL

Född: 2007-11-13      Död: 2019-03-01

Reg nr: S66814/2008

Höjd: 39 cm        Vikt: 16,5 kg

Utställning: 1xCert, 2 BHKL 2, 4xCK

L2HGA: Clear                HC: Clear

MH: Känd mental status med godkänt skott


Min älskade tokiga Rebel, det kan omöjligt någonsin ha funnits en annan som du. Du var en fri själ med en envishet som vida översteg allt jag någonsin mött - du var omöjlig att få att göra något du inte ville och det passiva motstånd och totala lugn du uppvisade i såna situationer kunde ha knäckt den mest förhärdade tränare.


Bébé, Petit Rebel och Bébé Chou, eller Le Bel som min dotter kallade han, min fine fransman som var ett äventyr att få hem från Frankrike, och en hel upplevelse att dela livet tillsammans med. En otroligt fin upplevelse. Så otroliga minnen som din personlighet skapat, och som jag blir så varm av att tänka på. Ditt minne sänder alltid ett leende till läpparna vid tanken på dig.


Med den vackraste själen och det mest ömsinta och mjukaste temperamentet tillsammans med din extrema envishet och sanna rebel-anda var närmast ett kaos. För det du inte ville göra hade du en särskild Fuck You-attityd mot, men en mjuk och gentil sådan. Du stal något så utstuderat - både från vuxna och barn - urskiljningslöst och oberoende på vad det var. Så många gånger vi åkt in akut för att du satt i dig meterlånga presentband eller glassplitter. Jag glömmer aldrig när din mage "krasade" när vi klappade dig för att du satt i dig leca-kulor från en blomkruka. 


Så trygg du var i dig själv och i livets godhet. Den mest osäkra hund blev trygg i din närhet och dina signaler avväpnade alla hundar som annars aldrig fungerade med andra hundar.


Du kunde se helt galen ut Rebel. Ditt sätt att böja ditt stora huvud uppåt/bakåt, så att ögonen tittade neråt när du såg på en och slicka i luften med tungan när du hälsade på folk gav dig en så galen uppsyn. Men du besatt den ömmaste själ som vandrat på jorden.


Tack för allt Rebel. Att förlora dig var som att förlora tre hundar på en gång. Det är så tyst och tomt utan dig, och varje gång jag sätter en macka på bordet eller öppnar ett skåp så saknar jag ditt stora huvud där.


Så fri som din själ var på jorden så är du det i Nangijala, där Albin tar hand om dig och Vega antagligen ser till att hålla dig i schack.