NTD ITD ATD ETD TDCH Age of Empries Corona

TEKLA

Född: 2003-08-04           Död: 2019-09-08

Reg nr: S53231/2003

Höjd: 36 cm      Vikt: 13 kg

Utställning: 1xCK, ÖKK 1, BTKL 3

L2HGA: Clear        HC: Clear

MH: Känd mental status med godkänt skott

Övrigt: Diplom Novice Trick Dog, Diplom Intermediate Trick Dog, Diplom Advanced Trick Dog, Expert Trick Dog, Trick Dog Champion
Tekla är en tämligen liten tik, född på Age of Empires Kennel 2003. Hon är
sprallig med massa energi, jätteglad och ivrig. Hon är extremt glad i allt och i alla, och äter allt som ser ut att vara ätbart.


Tekla tycker att allt är det roligaste som finns, så vi försöker ta det till vara genom att träna lydnad, vilket hon älskar. Hon vill alltid vara till lags och göra alla glada, och ofta kan man inte undgå att skratta när hon är i närheten. Lill-matte Natalia är favoriten som hon älskar att leka med.


Vi har tränat lite lydnad upp till Tävlingslydnad men aldrig startat tävling. Vår lilla Tekla är sprallig som få, och har väldigt gott självförtroende - det är inte så sällsynt att hon försöker hoppa upp i träden för att nå upp till fåglarna i toppen.


Glad som få är hon, och kan bokstavligt talat inte sitta stilla om man säger hennes namn. Hon har ställts ut sparsamt, men har blivit placerad bästa Öppen klass-tik och 3:e bästa tik med CK.


Vid nästan 16 års ålder upptäckte Tekla en helt ny passion då vi började vi träna tricks och hon tog diplom och amerikansk titel i Novice Trick Dog (Tricks Nybörjarklass) och kort därefter rullade det på med Intermediate, Advanced och Expert Trick Dog. Att se gamla tanten med en sån passion och arbetsglädje är så värmande och jag lärde faktiskt känna henne otroligt mycket, även om man trodde att man kunde allt om sin hund vid denna ålder.


.Tekla är mamma till två kullar hos oss; vår B-kull och vår C-kull. Hon är pensionerad nu och lever livets goda dagar här hemma. Se vår B-kull och C-kull för att se Teklas avkommor.