Snögrisens Saga

SAGA

Född: 2007-07-09

Reg nr: S55062/2007

Höjd: 36 cm      Vikt: 12,5 kg

Utställning: 1xCert, 1xBIM, BTKL 1, 3xCK

Höfter:                Armbågar: 0

L2HGA: Clear       HC: Clear

Ögon: Ögonlyst, lindrigt näthinneveck

MH: Känd mental status med godkänt skott
Saga är en tik från vår första kull mellan Vega (Colombine) och Nisse (Mastino's Rock Around the Clock). Hennes utställningskarriär tog enlysande fart vid 10 månaders ålder då hon tog sitt första cert den 17/5 2008, då hon också blev Bästa Tik över två

Champion-tikar. Sedan dess har hon tyvärr ställts ut väldigt sparsamt, men har erhållit flera CK.


Saga har varit vår fodertik, och överläts till sin fodervärd efter hennes andra kull. Hon är stolt mamma till vår E- och G-kull, och hon lämnar nu över facklan till döttrarna Snögrisens Daedra "Diva", Snögrisens Nox Arcana "Roxy" och Snögrisens Coph Nia "Tiara" vilka vi har sparat i vår kennel.


Saga bor hos sin fd fodervärd, nu ägare, på landet. Hon är mycket glad i människor,

hundar och andra djur, alltid full av energi, men kan också varva ner och gosa i soffan om kvällarna. Det är en liten dam med stort självförtroende som älskar att använda huvudet, och är en riktig ögontjänare. Hon har definitivt ärvt mamma Vegas föremålsintresse. Fodervärden skickar till och med en egen ”res-pinne” när vi ska iväg påutställningar.


Hon är en slug dam och väldigt intelligent dam och beräknar gärna små hyss noggrant innan utförande, men är samtidigt en riktigt mys-vovve som älskar uppmärksamhet och att vara i centrum.


Saga fick somna in efter ett långt och lyckligt liv vid 11 års ålder, efter att ha råkat ut för stelkramp, möjligen efter en operation pga livmoderinflammation en kort tid tidigare.


Tusen tack till Sagas ägare Lina som har tagit så fint hand om Saga under hennes liv.