Snögrisens Melitta Benz

CHILLI

Född: 2017-10-16

Reg nr: SE55031/2017

Höjd: 36 cm       Vikt: 12 kg

Utställning: BIR-valp, HP

Höfter: B            Armbågar: 0

Ögonlyst: Lindrig katarakt, partiell cortex främre Y-söm

L2HGA: Clear      HC: Clear

Patella: 0

MH: Känd mental status

Övrigt: Rygg UA, Godkänt Anlagsprov Viltspår, Tävlat K9 Biathlon 4 km tid 30:05Chili är från en tös från vår K-kull mellan Hilda (Staffeliten Snotra) och Neo (Angelstaffs Asterix).


Hon är en framåt och helt orädd tös med stort fokus och målmedvetenhet, med positiv attityd till allt i livet och gärna är med så fort det händer något men utan att stressa upp sig.


Hon bor med Nova från vår G-kull och kompisen Sam hos fodervärden Mia, som skämmer  bort och tränar henne i det mesta. Framöver kommer de att ge sig på Brukslydnad med sök, vilket hon redan nu som 6-månders tös tycker är riktigt kul.


Hon har även gått Anlagsprov Viltspår med godkänt resultat.


Vid 1,5 års åldern ögonlystes hon med en minimal prick vid ett kärl som ögonlysaren diagnosticerade som lindrig Katarakt Y-söm främre kortex. Denna form utesluter normalt inte individer från avel men vi vill undersöka mer angående detta och ögonlysa om henne i framtiden för att se om och hur detta utvecklar sig och kommer att fatta ett beslut därefter, fram till dess ligger hon "på is" i vår uppfödning och tränar på som vanligt hos fodervärden Mia.